Руският президент Владимир Путин беше награден задочно от лидера на босненските

...
Руският президент Владимир Путин беше награден задочно от лидера на босненските
Коментари Харесай

Лидерът на босненските сърби задочно награди с медал Путин

Руският президент Владимир Путин беше награден задочно от лидера на босненските сърби Милорад Додик по време на гала по случай националния празник на босненската самостоятелна сръбска република, оповестява " Ройтерс ".

Путин беше почетен с медала за " особена патриотична грижа и обич към Република Сръбска "  и за заслуги в развиването и укрепването на съдействието и политическите връзки сред " другарските страни Република Сръбска и Руската федерация ".

Република Сръбска е район, който съставлява Босна дружно с самостоятелната босненско-хърватска федерация.

Додик, сепаратисткият президент на района, който от дълго време избира връзките с Русия пред тези със Запада, похвали Путин за това, че е надеждна опора за Република Сръбска, и съобщи, че ще му връчи оценката при идната им среща.

" Благодарение на позицията на Владимир Путин и силата на Руската федерация, гласът и позицията на Република Сръбска бяха чути и почетени ", акцентира той.

След нахлуването на Русия в Украйна Додик се опита да блокира напъните на тристранното президентство Босна да се причисли към глобите на Европейския съюз против Москва.

Същевременно съветски пратеници поддържаха Додик в неговите сепаратистически дейности, ориентирани към намаляване на централното държавно управление.

Миналия месец Русия разкритикува Европейски Съюз за даването на статут на претендент на Босна за присъединение към блока. По-рано тя предизвести, че ще одобри стъпките на Босна към присъединение към НАТО като " неприятелски акт ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР